1 035 Kč
bez DPH 15%: 924 Kč
- Dostupnost:
- Na skladě
- Certifikace:
- EG-BIO
- Země původu:
- Itálie
Popis
Brokolice - bez CMS - hybridní opilovací technologie
Chtělo by to nějakou změnu? Zkuste místo brambor servírovat brokolici, ideálně vařenou v páře. Určitě neuděláte chybu!
Brokolice, latinsky Brassica oleracea, je jedním z druhů kapusty, příbuzným květáku, konkrétně jde o Brukev zelenou. Její původ bychom našli ve Středozemí.
Vyznačuje se vysokým obsahem vitamínu C, dále je bohatá na beta-karoten (provitamín A), vitamíny E, B1, B2 (kyselina listová), minerály draslík, síru, fosfor a vápník.
Studie provedená na universitě v Georgetownu v USA prokázala, že chemické látky brokolice jsou schopny "opravit" poškození DNA, ke kterému došlo vlivem volných radikálů, čímž jsou, do jisté míry, schopny zabránit zhoubnému rakovinovému bujení.
Brokolice se nejčastěji konzumuje vařená, nejlépe na páře, ale i pečená či syrová. Syrová je pro zdraví nejlepší, zachová si tak mnoho důležitých enzimů, o které jinak tepelnou úpravou přijde.